Nişan Yüzüğü Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Yüzük, aşk, sevgi ve evlilikle ilgili olanlar da dahil olmak üzere, sadece bir aksesuar olmaktan daha derin anlamlara sahiptir. Eski Mısır'da kadınlar, kocalarına olan bağlılıklarının ve sevgilerinin bir işareti olarak sonsuzluğu simgeleyen yüzükler takardı. Roma ve Yunan dönemlerinde de çok popülerdi, evlilik sözleşmesini yansıtır ve birbirlerine yapılan taahhüdün ana hatlarını çizerdi.

Nişan yüzüğü hangi parmağa takılır?” sorusunun cevabı, yeni nişanlanacak çiftlerin merak ettiği konular arasında yer alır. Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır. Evlendikten sonra ise bu yüzük, sol ellerindeki yüzük parmağına geçer.

Nişan Yüzüğü Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Nişan Yüzüğünün Önemi

Nişan, evlilik sürecinin ilk aşamasıdır. Bir çiftin birbirine olan bağlılığını ve sevgisini simgeleyen erkek ve kadın nişan yüzükleri, benzer bir görünümü paylaşabilir veya tamamen farklı tarzlara sahip olabilir. Bu nedenle nişan yüzüğü seçimi, onlar için oldukça önemli hâle gelir. Çünkü bu yüzükler, aynı zamanda çiftlerin birbirine verdiği sözü simgeler. Eğer siz de aşkınıza uygun bir nişan yüzüğü arıyorsanız çeşitli ve lüks parçalar arasından seçim yapabilirsiniz. 

Günümüzde çok farklı nişan ve evlilik yüzüğü modelleri bulunur. Nişan ve söz yüzükleri arasında sıkça tercih edilen tasarımlardan biri, altın yüzük çeşitleridir.  Çiftler, sade veya iddialı tasarımlar arasından dilediği gibi seçim yapılabilir. Günümüzde her çiftin tercihlerine ve gereksinimlerine uygun bir yüzük modeli bulunması zor olmaz. Nişan yüzüğü altın çeşitleri, uzun ömrü ve dayanıklılığı sayesinde daha iyi bir tercih olabilir. Ancak son zamanlarda gümüş modeller de çiftler tarafından oldukça ilgi görür. Özel bir şıklık sunan tasarım seçenekleri arasında ışıltılı taşlarla süslenmiş modeller öne çıkar. Farklı isim veya numaralara sahip modellerin her aşamada birçok kişinin dikkatini çektiği söylenebilir. Cesur, zarif, modern veya klasik kesimlerde onlarca farklı tasarım; gümüşün eşsiz zarafetini vurgular.

Altın nişan yüzükleri, uzun yıllar boyunca en çok tercih edilen klasik alyans modelleridir. Şıklığın ve zarafetin simgesi olan altın takılar, görsel özellik bakımından göz kamaştırıcıdır. Klasik alyans olarak tasarlanmış bu yüzüklerin işçiliği göz kamaştırır. Klasik alyans çeşitlerinin kendine özgü bir tasarımı vardır ve sade görünür. Oval, ince, zarif ve parlak tasarım özelliği ile bu ürünler; pek çok kişinin beğenisini kazanır.

 

 

 

Nişan Yüzüğü Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?Nişan Yüzüğü Çeşitleri

Çeşitli metallerle birleştirilmesi sonucu altın takılar; altın, gümüş veya rose gold renginde olabilir. Kullanılan bu alaşımın kalitesi, işçilik ve taş kullanımının tümü maliyeti etkiler. Bütçenize göre karar verirken çok çeşitli seçenekler bulacaksınız. Daha uygun fiyatlı bir ürün tercih edenler için seçenekler arasında çelik ve gümüş bulunur. Nişan yüzüklerinin gümüş ve altın modelleri birbirine çok benzer. Alyans olarak da bilinen yüzükler, çeşitli kalınlıklarda tasarlanır. Kadın ve erkeklerin beğenisine sunulan aynı genişlikte veya farklı tasarımlara sahip modeller mevcuttur. Bunun dışında, erkek nişan yüzüğü kadın nişan yüzüğüne göre biraz daha sade olur.

Nişan Yüzüğündeki Madenler

Nişan yüzüğü konusunda araştırma yaparken yüzüğün boyutu ve modeli gibi faktörlerin yanı sıra yapımında kullanılan metal ve değerli taşların da çok önemli olduğunu keşfedebilirsiniz. Kullanılan metalin türüne bağlı olarak maliyet, görünüm ve renk değişikliği kapsamlıdır. Kırmızı ve beyaz da mevcuttur, ancak canlı sarı görünümü nedeniyle geleneksel altın tercih edilir. Ayar ve renk, altın bir nişan yüzüğünün maliyetini belirlenmesi için önemli faktörlerdendir. Saf altının karat ağırlığı 24 iken, söz konusu metale bağlı olarak 22, 18 ve 14 gibi başka seçenekler de mevcuttur.

Beyaz altın ile üretilmiş nişan yüzükleri, soğuk ve nötr tonlu kişilerde genellikle iyi görünür. Gri ve beyaz yansıması ile kişisel tercihinize göre karar vermek mümkündür. Öte yandan sarı altın, sıcak ve nötr alt tonlu kişilerin teninin daha parlak görünmesini sağlar. Bakır ise altına kırmızımsı-pembe bir görünüm verir ve bu kombinasyon, son zamanlarda oldukça popüler hâle gelmiştir. Tercihlerinizi ve kişisel favori renklerinizi göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra “Nişan yüzüğü hangi ele takılır?” sorusu da sıkça merak edilen konular arasındadır. Bu sorunun cevabı; “Nişan yüzüğü, sağ elin yüzük parmağına takılır.” şeklindedir.

Söz Yüzüğü

Sözlenme ve nişan törenleri, âşık çiftlerin evliliğe doğru attığı ilk adımı oluşturur. Adanmışlığı temsil eden söz yüzüğü, bu özel anların somutlaştırma konusunda romantik bir rol üstlenir.  Aynı zamanda sevgi, sadakat ve saygı bağı gibi hisleri sembolleştirmek ve en iyi şekilde gösterebilmek için bu yüzükler tercih edilir. Aşklarını nişan yaparak bir adım ileriye taşımak isteyen çiftler, geniş ürün yelpazesi sayesinde zevklerine uygun modeli kolayca bulabilir. Renk ve desen çeşitliliğinin dışında isim baskısı ile bu yüzükler, çift için benzersiz hâle getirilir. Çeşitli model seçenekleri ve fiyatları ile söz yüzükleri bulunur.

Nişan Yüzüğü Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Söz yüzüğü, bir nişan yüzüğünün olası bir alternatifidir. Söz ve nişan ayrı ayrı yapılabileceği gibi sadece nişan töreni de yapılabilir. Çiftler dilerlerse nişan yüzüğü de satın alabilirler. Söz yüzüğü ve nişan yüzüğü arasındaki temel fark, kullanılan malzeme türüdür. Altın, titanyum ve çelik gibi çeşitli alyans seçenekleri mevcuttur. Gümüşten yapılmış söz yüzükleri, modaya uygun tasarımları ve altına kıyasla nispeten düşük maliyeti nedeniyle iyi bir seçim olabilir. Standart gümüş alyans modelleri, 925 ayardır. Çeşitli seçenekler arasında çiftler, zevklerine uygun renkte yüzüğü rahatlıkla bulabilir. Gümüş mat alyansların renk çeşitliliği, parlak yüzük sevmeyenler için iyi bir seçenek olmasını sağlayabilir.

Boyutlarına göre söz yüzükleri çeşitlilik gösterir. Her parmak ölçüsüne uygun geniş model yelpazesi sayesinde ideal yüzüğü bulmak oldukça kolay olacaktır. Birkaç küçük istisna dışında, erkek ve kadın alyansları genellikle benzer tarzda üretilir. Kadın alyansları genellikle işlemeli veya taşlı iken, erkek alyansları daha sade tasarımlara sahiptir. Çift alyansları için iki seçenek vardır: Kişiler, aynı modelden yapılmış bir çift söz yüzüğünü tercih edebilir veya farklı tasarımlara sahip iki ayrı yüzük modeli seçebilir.

Hem altın hem gümüş nişan yüzükleri; farklı biçimde üretilip satışa sunulduğundan bu durum, fiyata doğrudan yansır. Dolayısıyla fiyatlandırma işlemi; diğer ürünlerde olduğu gibi tasarım, ölçü ve renk gibi konular göz önünde tutularak belirlenir. Fiyatlar, altın veya gümüş fiyatlarına göre belirlenir ve güncel fiyatlara göre liste güncellenir. Gram altın ve gümüş fiyatlarındaki dalgalanmalar, ürünlerin güncel fiyatını etkiler ve bu durumda yeni fiyat listesi oluşturulur. Fiyat listesi genellikle artış gösterir ve bu artış, güncel bir şekilde satış listesine yansır.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!