Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Şıklığı simgelemek için sıklıkla kullanılan aksesuarlardan biri de bilekliktir. Kıyafet kombinlerini ne kadar titizlikle seçerlerse seçsinler; günümüzün modasına göre kadın ve erkekler, aksesuar konusunda oldukça seçicidir. Dolayısıyla kolye, küpe, yüzük ve bilezik modelleri farklı bir seçicilik gerektiren aksesuarlardır. Bileklik satın almaya gittiğinizde ise modele karar verdikten sonra alışverişi tamamlayabilirsiniz. Bazen standart modeller için ölçüye gerek kalmaz. Yine de gümüş veya altın bileklikler için “bilek ölçüsü nasıl alınır?” sorusunun cevabının bilinmesi gerekir. Böylelikle aksesuar satın almadan önce ihtiyacınız olan bilek ölçünüzü belirleyebilir ve aksesuarlarınızı güvenle seçebilirsiniz.

Bilek Ölçüsü Almanın Önemi

Her kişinin farklı bir aksesuar ölçü aralığı vardır. Ayrıca bu ölçüler, kadın ve erkek arasında boy kilo oranına göre de değişir. Herkesin kilosunun bilek boyutu üzerinde farklı bir etkisi vardır. Genel olarak, her vücut ölçüsünün belirli bir oranı vardır. Kadınların bilekleri erkeklerinkinden daha küçüktür. Bu nedenle erkek bileklik boyutları daha büyüktür. Bilek ölçüsü almak için uygulayabileceğiniz birtakım bilek ölçüsü alma yöntemleri vardır.

  • Çap Metodu: Satın aldığınız bileklik veya bilezik için ihtiyacınız olan boyutu çap yöntemini kullanarak kolayca belirleyebilir, siparişinizi güvenle verebilirsiniz. Çap yönteminin tam bilgileri aşağıda verilmiştir. Öncelikle milimetre ölçülerine sahip bir cetvel bulmalısınız. Daha önce takılan bileziğin iç çapını bir masanın üzerine yatay olarak koyarak ölçmelisiniz. Bileziğin boyutunu belirlerken metal bileşenleri dikkate almayınız. Bu işlemde ölçüm yaparken bileziğin en geniş kısmını ölçtüğünüzden emin olmalısınız.
  • El Şekli Çevre Metodu: Bu metot, hızlı ve kolaydır. Bu basit tekniği kullanarak ideal bilezik boyutunu bulabilirsiniz. Gelin, el şekli yöntemini birlikte gözden geçirelim:
  1. Elinizi, avuç içi yukarı bakıyormuş gibi tutun, tüm parmaklar bir arada gruplandırılır. Ardından, serçe parmağınızın ve baş parmağınızın uçlarını birleştirin.
  2. Baş parmağınızın kökü hizasında tutacağınız bir ipe elinizi sarınız. İpin iki ucunun birleştiği yerde ipi kesiniz.
  3. İpliği bir milimetre (mm) ölçüm cihazı kullanarak ölçebilirsiniz. Aldığınız ölçü ile bilek ölçünüzü belirleyebilirsiniz.Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Erkek Bilek Ölçüsü

Erkekler, kadınlara göre daha fazla kemiğe ve daha büyük yapılara sahiptir. Bu nedenle erkek aksesuarları kadınlara göre daha büyüktür. Hem günlük hem şık davetlerde görünümüne dikkat eden erkekler için elbette aksesuarlar çok önemli bir yer tutuyor. 

Yüzük, bilezik gibi aksesuarların ölçülerini bilmek, erkeklerin takı seçiminde büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle erkek bilek ölçüsü hesaplama konusunda doğru aksesuarı bir mağazada deneme yanılma yoluyla bulmak, çevrimiçi bir mağazaya göre daha kolaydır.Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik için Bilek Ölçüsü Alımı

Yukarıda bahsi geçen teknikleri kullanarak “Bilezik bilek ölçüsü nasıl belirlenir?” sorusunun cevabını hızlıca belirleyebilirsiniz. Ardından vakit kaybetmeden kendinize uygun aksesuar tasarımlarını seçmeye başlayabilirsiniz. Aksesuarın boyutunu bilmek çok yararlıdır. Böylece güvenle alışveriş yapabilir ve sizin için doğru olan takıyı hızlıca bulabilirsiniz. Sevdiğiniz kişinin aksesuar boyutunu öğrenmek için bu yöntemleri kullanmayı unutmamalısınız. Bu ölçüler, özel günler için ihtiyacınız olduğu için çok kullanışlıdır. Tüm bu yöntemler sayesinde doğru boyuttaki aksesuarlarla sevdiklerinizi memnun edebilir, 22 ayar altın bilezik hediyeleri ile onların kalbini kazanabilirsiniz.

Bileklik Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Uzun yıllardan beri kullanılan takılardan biri, bileziklerdir.  Geçmişten günümüze dek çeşitli görünümler oluşturmak için bileziklerin nasıl takılacağına ilişkin dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu aksesuarlar, sade görünümlü bir kıyafeti göz doldurucu bir kombine çevirebilir. Bu nedenle aksesuarların genel görünümünüzü iyileştirmesine izin vermek için boyutun sizin için ideal olduğundan emin olmalısınız. Doğru alınan bir bileklik ölçüsüyle rahat edebileceğiniz bir bilekliğe sahip olabilirsiniz.

 

 

Bileklik Ölçüsü

İçine iki parmak kolayca sığmalıdır. Çok sıkı bir bileklik takmanın bileğinizi olduğundan daha büyük göstereceğini unutmamalısınız. Çok fazla gevşekse, kolunuzun etrafında dönmeye devam etmesine ve çalışmanızı engellemesine neden olur. Çok gevşekse ve bileğinizden düşerse, kaybetme olasılığı olabilmektedir.

  • Kelepçe Bileklik: Size modaya uygun bir görünüm verir ve kolayca ayarlanabilir. Şık bir bilezik şekli olan kelepçe bileklik için bilek ölçünüzün doğru olması, rahat etmeniz açısından önem taşır.
  • Baget Bileklik: Baget bileklikler, elden çıkacak kadar gevşek olmadığında ve bilek kemiğinin altına denk geldiğinde oldukça şık bir görünüm sunar. Aynı zamanda sevdiklerinize hediye edebileceğiniz modeller arasında yer alır.

Bileklik Tarzları

Bileklikler; kullanılan malzeme türü, tasarımı, rengi ve görünümü ile birbirinden farklı şekilde satışa sunulur. Bu durum, kişilerin kendi tarzlarına uygun bir seçim yapmasını sağlar. Altından yapılan bileklikler, klasiktir ve size şık bir görünüm kazandırır. Bunun yanı sıra metalik tarzı seven biriyseniz gümüş bileklikler de ilginizi çekebilir. Su yolu bileklikler ise zarif duruşuyla her anınıza şıklık katar. Kullanımındaki en güzel detay ise özenle sıralanmış taşların çarpıcı bir etki vermesidir. Bu sayede her zevke ve kesime hitap edebilecek birçok farklı modeli ile su yolu bileklikler, sevdiklerinize hediye edebilmeniz için harika bir bileklik seçeneğidir.

Bileklik modelleri, özellik ve renk bakımından farklı kategoride satışa sunulur. Özellikle kadın bileklik seçenekleri, tasarım ve görünüm açısından farklılık arz eder. Özel tasarımlı ve göz kamaştırıcı detayları ile dikkatleri üzerine toplayan bileklik modelleri, altının cazibesini ve estetik tasarımını bir araya getirir. Düğünler, nişanlar ve diğer önemli günlerde farklı taşlarla tasarlanmış veya sade özelliğine sahip özel bileklik tasarımları sipariş edilir.

 

Kombine Uygun Bileklik Nasıl Olur?Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Her kıyafet ve aksesuarla uyum sağlayan takılar arasında bileklikler yer alır. Örneğin zincir bileklikler hem geleneksel hem spor kombinleri tamamlayan modellerden biridir. Adınızın baş harflerinden veya sevdiklerinizin adlarından yapılan takılar da sıkça tercih edilir. Bunun yanı sıra harfli bileklikler, sevdiklerinize ne kadar değer verdiğinizi göstermenin en güzel yollarından biri olabilir. Ayrıca sizin adınızı veya sevdiğiniz birinin adını taşıyan bileklik tasarımları da popüler modeller arasındadır.

Özellikle baget bilezik seçenekleri, sahip olduğu ışıltıyla her kombini süsleyerek büyüleyici bir görünüm ortaya çıkmasında rol oynar.  Aynı zamanda bu ürünler, sivri köşeleri ve parlak dış yüzeyi ile oldukça gösterişlidir. Baget yapılı takılar, muhteşem bir duruşa sahip olduğu için özel günler için en popüler stillerden biridir. Bu aksesuarların tasarımları, geleneksel ve çağdaş tarzları bir araya getirir ve ideal kadın bilek ölçüsü konusu esas alınarak tasarlanır.

Bir başka sıkça tercih edilen modellerden biri olan balıksırtı takılar, çeşitli kalınlıklarda üretilir. Bu sayede istediğiniz ideal bilek ölçüsü için beğendiğiniz modeli, uygun ölçülerde satın alabilirsiniz. Balıksırtı, spiral ve burgu sarmal bileklikler; desenlerinde birçok benzerliği paylaşır. Hatta iki modeli birleştirerek yeni bir görünüm oluşturabilirsiniz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!