Bileziğin Gramı Nasıl Hesaplanır?

Bileziğin Gramı Nasıl Hesaplanır?Hem altın almak hem de altın bozdurmak isteyenler, bileziğin gramı nasıl hesaplanır merak etmektedir. Özellikle kuyumcu hesaplamalarının nasıl yapıldığı merak uyandıran konular içerisindedir. Genel bir bilgilendirme yapmak gerekirse de birçok kişinin bildiği gibi altın takıların ve paraların basımında kullanılan altın alaşım ayarları vardır. Bu ayarlar ülkeden ülkeye olacak şekilde değişiklik göstermektedir. Altının herhangi bir alaşım içerisindeki saflığına da karat denilmektedir. Kuyumculuk alanında yoğun bir şekilde kullanılmakta olan metaller de has halleri ile tercih edilmemektedir. Bu durumun asıl nedeni ise kesim işlemlerinin maliyeti düşürmesi olarak bilinmektedir. Fakat aslında bu durumun sanılandan daha farklıdır. Bu durumun temel sebebi, metallerin has hallerinin işlenmesinin pek de mümkün olmayışıdır.

Ürünler içerisinde kullanılmakta olan metaller, alaşım parçaları oranı olarak değerlendirilmektedir. Bu noktada karşınıza çıkacak olan her iki oran da birbirinden farklı şekilde ifade etmektedir. Bu iki oran içerisinde metal ağırlık ve alaşım toplam ağırlığına yer verilmektedir. Birinci seçeneğe saf ağırlık denilmektedir. İkincisi ise toplam ağırlık şeklinde isimlendirilmektedir. Sağ ağırlık toplam ağırlığa bölündüğü zaman ise altının ayarı elde edilmektedir. Günümüzdeki altın bilezik gramı hesaplamaları ise bu detaylar üzerinden şekillendirilmektedir.

 

 

 

Bilezik Gram Hesaplamaları Yapılırken Kullanılan Ayar İfadeleri Nelerdir?

Bilezik gramı hesaplanacağı zaman kullanılan ayar unsuru oldukça önemlidir. Hatta en önemli noktalar içerisinde yer aldığı da bilinmektedir. Bütün altın ürünlerinin de ayarlarının değişik olduğu bilinmektedir. Piyasa incelendiği zaman da doğa üzerinde yüzde yüz oranına sahip olan altın ürünler, 24 ayar olarak bilinmektedir. Bu ürünlerin yapısı oldukça yumuşaktır ve bundan ötürü kolay bir şekilde deforme olmaları söz konusudur. Bundan kaynaklı olarak da yirmi dört ayar altınlar, günümüzde takılar için çok yoğun bir şekilde kullanılmamaktadır. Bunun dışında yirmi iki ayar altın takı modellerinin kullanıldığı bilinmektedir.

Bileziğin Gramı Nasıl Hesaplanır?Kısaca yirmi dört sayısını yirmi iki sayısına böldüğünüzde ürünün milyem değeri elde edilmektedir. Aynı işlem, ondört ve on sekiz ayar altın takılar için de geçerliliğini korumaktadır. Bu ayar hesaplamalarını kendi başınıza da yapabilirsiniz. Ancak yine de gr bilezik fiyatları net olması için kuyumculara hesaplattırmanız çok daha doğru olacaktır.

Altın Bilezik Hesaplamaları Nasıl Yapılmaktadır?

Kuyumcular altın bilezik hesaplamaları yaparken bazı noktalara dikkat etmektedir. Bunlardan söz etmek gerekirse öncelikli olarak ellerinde bulunan altını tespit ederler. Yani burma bilezik gramı hesaplamaları diğer seçeneklere göre farklıdır. Bu işlemin yapılması sırasında bir miktar altın suyu, bir adet taş kullanılmaktadır. Örnek üzerinden ilerlemek gerekirse elinizde on sekiz ayar bir bilezik varsa o zaman bunu yirmi dört sayısına bölmelisiniz. Böldüğünüz zaman elde edeceğiniz oran saf altın değerini temsil etmektedir. Yani milyem değeridir. Sonrasında da yapmanız gereken işlem altını tartmaktır.

Örnek vermek gerekirse elinizdeki bilezik on gramsa bunu elde ettiğiniz saf altın değeri ile çarpmalısınız. Sonrasında ise o günün kur oranı üzerinden gram altın değerine çarpabilirsiniz. Bu şekilde altının fiyatına ulaşmış olursunuz. Kuyumcular gram altın bozdurma işlemlerinde bu hesaplamaları kullanmaktadır. Bu noktada altınınızın işçilik bedelinin ödenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ödemesini alacağınız şey, saf altındır.

Altın Fiyat Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Bilindiği üzere günümüzde her sektörün kendi has dinamikleri bulunuyor. Ürünler, hizmetler kendi dinamikleri doğrultusunda değerlendiriliyor. Kuyumculuk sektörü kendi içerisinde de farklı dallara ayrılıyor. Bu bölümlerden ötürü farklı ürünler ve hizmetler de karşınıza çıkabiliyor. Yani sonuç olarak bilezik gram hesaplamaları sırasında özel matematik sistemlerinden yardım alınıyor.

Sektör içerisinde ürün ve hizmet açısından inceleme yapıldığı zaman iki farklı nokta öne çıkıyor. Bunlardan birisi has altın kuru olarak bilinirken birisi de işçilik olarak değerlendirilmektedir. Son tüketiciler için dikkat edilmesi gereken konulardan birisi altın hesaplamasıdır. Çünkü hesaplamaların doğru şekilde yapılmaması, ürünlerin fiyatlandırılması konusunda hataların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Hatalı şekilde yapılan hesaplamalardan kaynaklı olarak da sıkıntılar yaşanabilmektedir. Altınların hesaplanması konusunda öne çıkan iki husus olduğu da bilinmelidir. Bunlardan birisi altın değeri birisi ise işçilik değeridir. Altının değer hesabının yapılabilmesi için saflık derecesinin altına dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu noktada has altın kuru üzerinden fiyatlandırılma yapılması da faydalıdır. Altın ürünler farklı ayarlarda olduğundan kaynaklı olarak her ayarın saflık derecesi de birbirinden farklıdır. Bu saflık dereceleri terazi ağırlıklarıyla çarpılarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde has karşılıklarının ne olduğu öğrenilmektedir.

Bileziğin Gramı Nasıl Hesaplanır?

İşçilik değeri hesabının ürünün piyasasına göre birbirinden ayrıldığı da bilinmektedir. Yurtiçi piyasası incelendiği zaman ürünün gramı saf altın cinsinden kıymeti tutulmaktadır. Ancak yurtdışında ürünün gramı işçilik yüklemesi yapıldığı söylenebilmektedir. Saf altın cinsinden yapılmakta olan işçilik ve kazanç sonuçları, saf altın derecesine ilave edilmektedir. Çıkan has karşılık sonucunda altın has kuru ile çarpılmaktadır. Bunun sonucunda da fiyat Türk lirası bazından olacak şekilde hesaplanmaktadır. Örneklendirmek gerekirse 5.50 gram 14 ayar bir bilezik aldığınız zaman ürünün işçilik değeri 0.050 milyem olsun. Has satış kurunda da 10.50 Türk lirası olsun. O zaman hesap için saflık derecesi ve işçiliğin toplanıp, has satış kuru ve ürünün gramı ile çağrılması gerekmektedir. Bu hesaplamanın sonucunda da ürünün fiyatı elde edilmektedir. Ancak bu matematiğe hâkim olmayan kişiler yanlış hesaplamaların kurbanı olabilmektedir. 

Gülaylar, bilezik modellerinde geniş bir yelpaze ve yılların tecrübesiyle hizmet vermeye devam etmektedir. Yalnızca Türkiye sınırları içerisinde değil, global olarak sürdürdüğü hizmetleriyle öne çıkmaktadır. Altın bilezik gramı hesaplamaları için en doğru bilgilerle buluşabileceğiniz, hem ihtiyacınıza hem de beklentilerinize uygun bir hizmet alacağınız adrestir. Geçmişten günümüze taşıdığı bilgi birikimini, müşteri memnuniyeti ve sektörde yüksek kalite standartlarıyla birleştirmektedir.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!