Düğün İçin Bilezik Seçimi Nasıl Olmalı?

Düğün İçin Bilezik Seçimi Nasıl Olmalı?Takı seçimi, düğün öncesinde çiftlerin en çok heyecanlandığı konulardan birisidir. Hem gelinin hem de damadın ailelerinin bu özel günde takacağı takılar, çiftleri oldukça mutlu etmektedir. Düğün takılarının takılacak olması da bu dönemde hangi takıların öne çıktığı, nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi soruları beraberinde getirmektedir.

Düğünlerde vazgeçilmezlerde olan bilezik modelleri, gelinlerin kendini değerli ve eşsiz hissetmelerini sağlamaktadır. Bundan ötürü aileler düğün döneminin en gözde takılarının takmayı amaçlamaktadır.  Ayrıca bileziklerin farklı tasarımlarla bezenmesi, farklı tarzlara hitap edebiliyor olması gibi birçok seçeneğin olduğunu da görebilirsiniz. Diğer yandan kalın tasarımlara ek olarak daha zarif ve ince bilezik modellerinin de arasından seçim yapabilirsiniz. Düğün için bilezik almak istediğiniz zaman dikkat etmeniz gereken birden fazla detay olduğunu da unutmamalısınız. Çünkü bileziklerin diğer takılarla uyumlu olması, alış amacına hizmet etmesi gibi önemli pek çok detay bulunmaktadır. Düğün hediyelik bilezik almak istediğiniz zaman dikkat edilmesi gerekenler de şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Bilezikler Gelinin Bilek Ölçüsüne Uygun Olmalı

Düğün bilezikleri seçilirken, bileziklerin takılacak olduğu kişinin vücut özellikleri önemlidir. Dikkat edilmesi gereken konulardan birisi olarak bilinir. Çünkü bileziklerin, gelinin bilek ölçüleriyle uyumlu olması gerekmektedir. Gelinin bilek ölçüsüne dikkat etmeden alınan bilezikler, gelinin bileğinden geçmeyebilir. Aynı zamanda bileziklerin bol durması gibi istenmeyen durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Bu tarz durumların engellenmesi için düğün için alınacak olan bileziklerde önceden ölçü verilmiş olması bir hayli önemlidir. Bir yakınınıza hediye olarak düğünde bilezik götürmek istiyorsanız da standart bilek ölçülerinden yola çıkabilirsiniz. Bu sizin için çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

 

  • Düğün Bilezikleri Yatırım Aracı Olarak Kullanılmalı

Evlenme yolculuğuna adım atmış olan çiftlerin düğün bilezikleri alınırken dikkat etmesi gereken noktalardan birisi de bileziklerin ne amaçla alındığıdır. Çiftler bilezikleri takmayacak ve yatırım aracı olarak kullanacak ise o zaman satıldığında zarar görmeyecek özelliklere sahip takılar seçilmelidir. Takılarda bulunan tasarımların el işçiliği olarak görülmesi de önemli bir noktadır. Bileziklerde işçiliğin olması, satılmak istendiği zaman büyük bir maddi kayıpla karşı karşıya kalmanıza yol açmaktadır. Bundan kaynaklı olarak ev veyahut araba almak niyetiyle altınları satacağınızı düşünüyorsanız, değer kaybetmeyecek bilezik modelleri arasından seçim yapmaya dikkat etmelisiniz. Böylece takılarınızı zarara girmeden, sorunsuz bir biçimde satabilirsiniz.

Düğün İçin Bilezik Seçimi Nasıl Olmalı?

  • Gelinin Beğenilerine Hitap Etmeli

Düğün takılarının tümünde olduğu gibi bilezik seçiminde de gelin adaylarının beğenileri öne çıkmalıdır. Düğünde takıları takacak olan kişi gelin olduğundan, onun zevkine hitap ediyor olması en doğru olandır. Hem düğün bileziklerinde hem de diğer kolye, yüzük gibi takılarda gelinin zevki dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Diğer türlü takıların kullanılması gibi bir durum yaşanmaz. Gelin takıları beğenmediğinden ötürü bir kenara konur ve satılacaksa satılacağı zamanı bekler. Bundan ötürü çocuklarını evlendirmek, arkadaşlarına düğün hediyesi takmak isteyen kişiler, takı alışverişlerini gelinle beraber yapmalıdır. Takı seçimlerinde öncelik muhakkak gelinin kendisi olmalıdır. Bilezik modellerinde sadelikten yana ise daha sade seçimler yapılmalıdır. Aynı zamanda bilezik modellerinde daha şaşalı seçimler yapıyorsa buna uyum sağlanmalıdır. Düğün bilezik modelleri arasında bulunan seçenekler incelenirken gelinin zevkine dikkat edilmesi olmazsa olmazlardan birisidir.

  • Günlük Hayatta Kullanılabilir Olmalı

Düğün için bilezik seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi takıların günlük hayatta kullanılıp kullanılmadığıdır. Bilezik seçilirken gösterişli tercihlerde bulunursanız takılarınızı yalnızca özel günlerde takabilirsiniz. Örneklendirmek gerekirse yalnızca düğün gibi zamanlarda takılabilir. Diğer türlü bu takıların kullanılması hoş bir görüntü vermez. Satın alınacak olan takıların düğün sonrasında, evde veyahut çalışma hayatında takılması da uygun değildir. Seçimlerin sade tasarımlar arasından yapılması gündelik kullanım için en ideal tercih olarak yorumlanmaktadır. Düğün dönemlerinde takıları gösterişli olsun isteyenler de günlük hayatta kullanılacak olan bileziklerini ayrı alabilir. Böylece hem özel günlerde hem de gündelik hayatta takabileceğiniz takılarınız olmuş olur. Bunun için de düğün için bilezik modellerini inceleyebilir, en beğendiğiniz modeller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

  • Ömür Boyu Kullanılabilir Olup Olmamasına Bakılmalı

Düğün İçin Bilezik Seçimi Nasıl Olmalı?

Çiftler düğün takıları alırken alacakları takıların dönemin trendlerine uymasına odaklanmamalıdır. Seçimlerini yaparken uzun ömürlü seçimler yaptıklarından emin olmalıdır. Düğün bileziği alırken bileziğin işçiliği, tasarımı ve daha birçok konu hakkında bu detaya dikkat edilmelidir. Böylece alınan bilezikler ömür boyu değiştirme veyahut yenileme gereği duymadan kullanılabilecektir. Elbette bu durum, gelin takılarını, bileziklerini değiştirmek, satmak istemiyorsa geçerlidir. Zamansız parçaların tercih edilmesi, geleneksel ve modern detayların bir araya getirilmiş olması çok daha iyidir. Bundan kaynaklı olarak da seçimlerinizi yaparken bilezik modellerini daha dikkatli bir şekilde seçmenizde fayda vardır. Uzun bir süre sıkılmadan takabilmeniz için etkili olacağı da bilinmektedir.

  • Düğün Hediyesi İçin Ayrılan Bütçeye Uygun Olmalı

Düğün bileziklerini seçerken hassas olan konulardan birisi elbette ki düğün bilezik fiyatları olarak bilinir. Yani seçimlerin, bütçeye uygun olacak şekilde yapılması gerekmektedir. Düğün gibi törende alınan altın bilezik oranları da oldukça fazla olmaktadır. Bu da yapılmakta olan harcamaların bir hayli fazla olmasına yol açmaktadır. Bunlardan ötürü de çiftlerin ve ailelerinin maddi bir zorluk yaşamasına yol açmadan bilezik alışverişinin yapılmış olması çok daha sağlıklıdır. Seçimleri yapmak istediğiniz zaman düğün bilezik modellerinde her bütçeye uygun takı satışlarının yapıldığını da görebilirsiniz.

Gülaylar düğün için bilezik kategorisi içerisinde farklı pek çok seçeneğe yer vermektedir. Farklı tasarımlar, farklı altın ayarları ve çok daha fazlasıyla beklentilerinize hitap etmeye devam etmektedir. Bu sayede Gülaylar farkıyla hem beğenilerinize hem de bütçenize uyum sağlayacak olan altın bilezik modellerini seçebilirsiniz. Sevdiklerinizi mutlu etmek, onlara özel bir hediye almak istediğinizde farklı modeller içerisinden kolaylıkla seçim yapabilirsiniz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!