Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanır? Nasıl Ortaya Çıktı?

Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanır? Nasıl Ortaya Çıktı?Öğretmenler hayatımızın şekillenmesinde çok önemli bir yere sahiplerdir. Çok küçük yaşlardan itibaren yaşamımıza yön vermeye başlayan ve bizlere hem eğiticilik hem de öğreticilik yapan sevgili öğretmenlerimiz ömürlerini bu misyona adarlar. Son derece kutsal olan bu mesleğin hakkını veren tüm öğretmenler tebriği, saygıyı ve minneti hak ederler. İşte onları mutlu etmek ve hatırlandıklarını hissettirmek adına öğretmenler günü mükemmel bir fırsattır.

Gülaylar, öğretmenlerin değerini anlamak ve onlara minnettarlığımızı ifade etmek için her fırsatı değerlendiren bir kuyumcu olarak Öğretmenler Günü'nü coşkuyla karşılıyor. Onların bilgiyi inci tanesi gibi işleyerek kuşaklar arasında aktardıklarının farkında. Bu Öğretmenler Günü’nde siz de değerli öğretmenlerinize hak ettikleri parıltıyı Gülaylar sayesinde sunabilirsiniz.

Öğretmenler Günü’nün Hikâyesi Nedir?

Dünya’nın pek çok ülkesinde öğretmenler günü kutlamaları yapılır. Ancak her ülkenin kendine özgü öğretmenler günü mevcuttur. Bizim bu güzel günü kutlamamızın önemli ve özel bir sebebi vardır. Bu özel gün aslında 24 Kasım 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğine kabulünün yıldönümüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılının 100. Senesinden itibaren her 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanır.

1981 yılından beri her sene büyük bir coşku ve sevinçle kutlanan bu anlamlı gün öğretmenlerin saygınlığının, görevlerinin kutsallığının ve ehemmiyetinin bir kez daha vurgulanmasını sağlar. Başöğretmen Mustafa Kemal’in izinden giden bilgili, ahlâklı, donanımlı ve yetkin öğretmenlerin öğrencileri tarafından ne kadar çok sevilip saygı duyulduğu öğretmenler gününde bir kez daha ifade edilmiş olur.

 

 

 

Öğretmenler Günü Ne Zaman Kutlanır? Nasıl Ortaya Çıktı?Öğretmenler Günü Niçin Önemlidir?

Öğretmenler meslek gereği çocuklarla ve gençlerle çokça zaman geçirirler. Birbirinden farklı aileye, kültüre ve karaktere sahip yüzlerce öğrenci haftanın beş günü öğretmenlerin gözetimi altında bulunur. Öğretmenlik kutsal olduğu gibi yorucu ve zorlayıcı bir meslektir diyebiliriz. Çünkü hemen her gün yüzlerce farklı kişiyle iletişim kurmak, onlara ihtiyaç duydukları bilgileri öğretmek, onları manevi anlamda eğitmek ve hayata hazırlanmalarına yardımcı olmak pek de kolay değildir.

Bu bakımdan öğretmenler büyük bir desteği ve saygıyı hak ederler. Çocuklarla gençlere kendi bilgi ve birikimlerini aktarmaya gayret eden öğretmenler pek çok konuda öğrencilerine destek olurlar. Öğrencilerini yaşamın türlü halleriyle tanıştırmaya çabalayan ve geleceklerini inşa etmelerinde yol gösterici olan öğretmenler için anlamlı bir günün bulunması onlara motivasyon kaynağı olabilir. Öğretmenlere özel bir günün mevcudiyeti bu kutsal vazifenin önemini göstermek için de gereklidir.

Her yıl okullarda kutlanan bu özel günde öğrenciler öğretmenlerine çeşitli sürprizler hazırlayarak onları şaşırtabilir. Mektuplar, şiirler, çiçekler, kekler, kurabiyeler ve çeşitli minik hediyelerle o günü taçlandırabilirler. Yılın bir günü de olsa el üstünde tutulmak ve değerli hissetmek öğretmen için çok kıymetlidir. Ancak unutulmamalıdır ki öğretmenler daima saygıyı hak eden kişilerdir. Bu yüzden öğretmenler günü dışında da öğretmenimize gereken hürmeti göstermemiz gerekir.

Öğretmenler Günü Ne Zaman?

Türkiye genelinde her yıl 24 Kasım’da kutlanan öğretmenler gününün bu yıl hangi güne denk geldiğini düşünüyor olabilirsiniz. Bu sene öğretmenler günü 24 Kasım Cuma gününe denk gelmektedir. Öğretmenlerin birbirinden güzel ve anlamlı armağanlar aldığı, öğrencilerinin sevgisini çok daha derinden hissettiği ve öğretmenlik mesleğini seçmiş olmanın verdiği gururla motive olduğu bu mana dolu günde ona hoşuna gidecek tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Gülaylar’dan seçeceğiniz kişiye özel hediyeler veya aksesuar seçenekleri ile Öğretmenler Günü’nde sevdiğiniz bir öğretmene benzersiz bir hediye alma şansı yakalayabilirsiniz. Gülaylar'ın değerli öğretmenler için hazırlamış olduğu öğretmenler günü hediyeleri arasından siz de hemen dilediğinizi seçebilirsiniz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!