Piercing Ne Zaman Değiştirilir?

Piercing Ne Zaman Değiştirilir?

 

Vücut süslemek için günümüzde tercih edebileceğimiz onlarca farklı aksesuar mevcuttur. Bu aksesuarlardan birisi de ülkemizde de yaygın olan piercingtir. Tıpkı küpe gibi vücudun farklı noktalarının delinmesi suretiyle takılan bu takılar hem dikkat çekici hem de daha farklı bir tarza sahip olmanızı sağlar. Piercing değiştirme hususu bu takıyı ilk defa taktırmak kadar önemlidir. Çünkü bu takılar vücutla doğrudan temas halindedir ve değiştirilmesi sağlık açısından gereklidir.

Piercing çeşitleri vücudun çeşitli bölgeleri için farklı çeşitlerde ve yapılarda imal edilir. Dudaklara, kulaklara, kaşlara, kaş çevresine, burna, burun çevresine, göğüs uçlarına ve göbek deliğine taktırılan bu takı size çok daha parlak ve asi bir hava katacaktır. Daha çok punk, rock, metal gibi müzik türlerini dinleyenlerin tercih ettiği bu aksesuarların geçmişine baktığımız zaman oldukça geriye gitmemiz mümkündür. Çünkü piercing benzeri takıların uygulaması 5000 yıl öncesine dayanmaktadır. Kulak piercinginiz ile uyumlu halka küpe modellerimizi incelemek ve sipariş vermek için Altın Halka Küpe kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Piercing Taktırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Piercing sahibi olmak zevklidir ancak bu uygulamanın ardından bazı noktalara dikkat etmeniz çok önemlidir. Piercing taktırdığınız bölgenin enfeksiyon kapmaması için şebeke suyu kullanmamanız, ilk 24 saat duş almamanız, duşa girmeye başladıktan sonra 1 hafta boyunca antibiyotik özellikli krem kullanmanız önemli ayrıntılardır. Hazır piercing solüsyonunu günde 2 defa uygulamanız da söz konusu bölgenin iyileşmesine destek olacağı için oldukça mühimdir.

Piercing değişimi gibi piercing bakımının da belirli kriterler doğrultusunda yapılması gerekir. Piercinglerinizin kıyafetlerinize, yorgana, yastığa ve kullandığınız havluya takılmaması için mümkün olduğunca özenli olmalısınız. İlk 3 hafta denize girmemeniz de piercingli bölgenin sağlığı için ehemmiyet taşır. 3 haftanın sonunda denize girebilirsiniz. Bununla birlikte her türlü darbeden bölgeyi koruma altına almanız iyileşme süresini kısaltmayı sağlayacaktır.

 

 

Piercing Ne Zaman Değiştirilir?Piercing Ne Zaman Değiştirilir?

Piercinginizi taktırdıktan sonra çıkarmak ya da değiştirmek isteyebilirsiniz. Ancak piercinginizi ilk 2 ay çıkarmamanız tavsiye edilir. Çünkü delinen bölge takınızı çıkardığınız zaman kapanabilir. Bu da takınızı o bölgeye takmanız için tekrar deldirmenizi gerektirir. Her ne kadar bir buçuk ay içinde söz konusu bölgenin tümüyle iyileştiği söylense de siz işinizi garantiye almalı ve minimum iki ay beklemelisiniz Bununla beraber takılan bölgeye göre iyileşme süresinin değişkenlik göstereceğini unutmamalısınız.

Helix ve Tragus Piercing Ne Zaman Değiştirilir?

Helix ve tragus piercing ne zaman değiştirilir diye merak ediyor olabilirsiniz. Helixler kulağın kıkırdağına takılan takılardır ve en çok tercih edilen piercing çeşididir. Bu bölgenin iyileşme süresi biraz uzundur. 3-9 ay içerisinde iyileşme gösteren bölge bağışıklık sisteminize, piercing bakımıza gösterdiğiniz özene ve yaşam tarzınıza göre diğer insanlardan farklı zaman dilimlerinde iyileşebilir. Eğer bu bölgedeki takınızı iyileşme süreci tamamlanmadan çıkarırsanız enfeksiyona davetiye çıkarma ihtimaliyle karşılaşırsınız.

Göbek Piercingi Ne Zaman Değiştirilir?

Göbek piercingi ne zaman değiştirilir sorusunun cevabı için 6 ay gibi bir süreden bahsedebiliriz. Ancak bu kadar uzun süre beklemek ve takınızı değiştirmek isterseniz minimum 2 ay beklemeniz yeterli olacaktır. Bununla beraber ilk 6 ay içinde sadece medikal çelikten, titanyumdan veya altından imal edilmiş piercingleri tercih etmeniz sağlığınız açısından önem taşır. Sallanan ve taşlı piercing modellerini 6 ay sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Burun Piercingi Ne Zaman Değiştirilir?

Burun piercingi ne zaman değiştirilir diye baktığımız zaman 4-6 ay gibi bir süreyle karşılaşırız. Çünkü piercing için delinen burun ortalama 4-6 ay içinde iyileşme gösterir. Bakımını doğru ve düzenli olarak yapmanız, delim işlemini yapan uzmanın vereceği tavsiyelere uymanız ve vücudunuzun hücre yenileme hızı iyileşme süresi üzerinde etkilidir.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!