Pırlanta Montür Ne Demek?

Pırlanta Montür Ne Demek?Mücevher koleksiyonlarının en kıymetlilerinden biri olan pırlanta asaleti, şıklığı simgeler. Dayanıklılığıyla öne çıkmasının yanı sıra mücevher sevenlerin vazgeçemeyeceği seçeneklerden biridir. Yüzyıllardır değerini korumaya devam eden pırlanta, farklı aksesuarlar ve araçlarla öne çıkar. Özellikle kişilere kendi özelliklerini yansıtan, aynada olmak istediğiniz gibi görünmenizi sağlayan kıymetli bir mücevhere dönüşür. Pırlantanın eşsiz ışıltısı, daha şık ve parlak mücevherlere sahip olmanızı mümkün kılar. Bu aşamada öne çıkan seçeneklerden birisiyse elbette ki pırlanta montür oluyor.

Pırlanta montürleri, taşların yerleştirildiği kısım yani çerçeve olarak tanımlanır. Montür, pırlantanın güzelliğinin ortaya çıkmasını sağlayan, pırlantanın olduğundan çok daha güzel ve ışıltılı görünmesine yardımcı olan temel unsurlardan birisidir. Pek çok kişi “pırlanta montür nedir?” diye sorarken, bu soruya pırlanta yüzüklerin güzelliğinde önemli olan kriterlerden biri olarak cevap vermek mümkündür. Çünkü pırlantanız ne kadar kusursuz olursa olsun, pırlanta montürü güzel değilse o zaman istediğiniz bütünlüğü elde edemezsiniz. Yani yüzüğünüzün pırlantanız kadar eşsiz bir güzelliği olmayacaktır.

Yüzüğünüzde kullanılan montür pırlantanızın parlaklığıyla, büyüklüğüyle kusursuz bir uyuma sahip olmalıdır. Bu sayede çok daha iyi bir görünümün elde edilmesi mümkün. Aynı zamanda pırlantanızın yüzükteki yerleşimi de montür tarafından sağlanır. Bu aşamada simetrinin doğru şekilde hesaplandığından emin olmalısınız. Sadece pırlantaya değil aynı zamanda montüre de özen gösterdiğinize dikkat etmelisiniz. Ancak bu şekilde beklentilerinizle bir araya gelme şansını elde edebilirsiniz. Yüzüklerinizde ince tırnaklı montür olabileceği gibi kalın tırnaklı seçenekler de tercih edilebilir. Ek olarak pırlanta montür modelleri düz veya sarmal olan seçeneklerle de karşınıza çıkar.

Pırlanta Montür Çeşitleri Nelerdir?

Mücevher koleksiyonlarının olmazsa olmazlarından biri olan pırlanta yüzüklerde farklı montür seçenekleri kullanılır. En çok tercih edilen pırlanta montür çeşitleri de ince ve kalın tırnak gibi seçeneklerdir. Pırlantanın tutulması amacıyla kullanılan bu tırnaklar küçük pençeleri andırmaktadır. Herhangi bir boyutta olan pırlantayı tutabilme özelliğine sahiptir. Genel olarak bakıldığında da büyük bir merkez taşı tutma amacıyla kullanıldığı anlaşılmaktadır. Tırnak montörü, pırlantanın kaldırılması amacıyla kullanılır. Aynı zamanda kullanılan bu model, pırlantanın ışığı çok daha iyi bir şekilde dağıtmasını sağlar. Buna ek olarak benzersiz bir şekilde gökkuşağı oluşturulmasına da yardımcı olur.

Pırlanta Montürü Neden Önemlidir?

Uzun yıllar boyunca severek kullanacağınız yüzük için doğru montürü seçmek önemlidir. Hatta doğru pırlanta seçimi ve yüzüğün boyutunun seçilmesi kadar önemli olduğunu söylemek mümkün. Öne çıkan seçenekler arasında yer alan tektaş pırlanta yüzük modelleri tasarımlarıyla ilgi toplamaktadır. Bu ilgiyse genellikle yüzüğün orta kısmında toplanmaktadır. Yani sizler kötü, dengede olmayan bir montür seçimi yaptığınız zaman bu hemen fark edilmektedir. Bundan kaynaklı olarak da montür mücevheri dikkat çekici parıltılara sahip olur.

Pırlanta Montür Ne Demek?

Daha özenli ve profesyonel bir şekilde tasarlanan montür, yüzüğünüzün çok daha iyi bir görünümle buluşmasına yardımcı olmaktadır. Diğer yandan bazı montür modelleri pırlantanın olduğundan daha büyük görünmesine yardımcı olmaktadır. Hatta bazıları yüksek ışık geçirgenliği sağlayarak pırlantanızın renginin gelişmesini sağlamaktadır. Bundan ötürü de sıklıkla pırlanta montür değiştirme işlemi yapılmaktadır.

Pırlantaların montür kısmında kullanılan metalin yalnızca tasarımı değil türü de bir hayli önemlidir. Takınızın görünümünü önemli ölçüde etkilediği anlaşılmaktadır. Metal taşı desteklerken aynı zamanda taşın aşınmasına dayanacak kadar güçlü olması önemlidir. Bunun için de çoğunlukla daha güçlü olan metaller kullanılmaktadır. Dayanıklılık özelliğinin yanında metalin pırlantaya olan uygunluğu, rengi de dikkat edilmesi gerekenler içerisinde yer almaktadır. Mükemmel bir kaliteye sahip olan renksiz bir elmas, hemen her metalle muhteşem bir uyum içerisindedir. Ancak pırlantanın renk derecesinin biraz daha düşük olması halinde kullanılan montür takınızın daha solgun görünmesine yol açmaktadır. Bu durumların yaşanmaması için de özenli tasarımlar hazırlanmaktadır.

Pırlanta Montür Ne Demek?

Detaylı olarak incelendiği zaman hemen her zevke uygun olan pırlanta montürleri olduğunu görebilirsiniz. Önerilen seçenekler içerisindeyse dört tırnaklı montür modelleri yer almaktadır. Çünkü bu seçenekler pırlantanızın daha fazla görünür olmasını sağlamaktadır. Hayalini kurduğunuz pırlantanın eşsiz olması amacıyla hemen her detayına dikkat edilmesi, özellikle montür detayının atlanmaması önemlidir.

 

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!