Renkli Taşlı Yüzük Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Zümrüt, safir gibi değerli taşlardan oluşan renkli taşlı yüzükler, uzun yıllardan bu yana görenleri büyüleyen yüzük modellerini oluşturuyor. Pek çok kişinin hayalini kurduğu bu renkli yüzükler, uzun yıllar ilk günkü ışıltısını koruyabiliyor. Ancak kullanıcının yanlış kullanım alışkanlıklarına sahip olması, yüzüğün rengini kaybetmesine yol açabiliyor. Bundan dolayı da renkli taşlı yüzük satın alanlar bakımının nasıl yapılması gerektiğini araştırıyorlar.

Renkli taşlı yüzük bakımı yapmak, diğer mücevherlere çok daha büyük bir özen ister. Klasik mücevherlerle kıyaslandığında bakım ve temizlik işlemlerinde bilinçsizce hareket edilmesi yanlıştır. Özellikle zümrüt, safir ve yakut gibi eşsiz renkleri olan mücevherler için büyük bir hassasiyet ortaya çıkmalıdır. Bu durumun öneminin farkında olmayan pek çok kişi ise istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalıyor. Işıltısı ve zarafetiyle insanların dikkatini çeken renkli taşlı yüzük modelleri, yanlış kullanım alışkanlıklarından dolayı matlaşıp renk kaybına uğruyor. Bu yüzden renkli taşlı yüzükler için basit bir pırlanta bakımı uygulamak da yeterli olmuyor.

Renkli Taşlı Yüzük Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Mücevherlerinizin güzelliğini korumanız, maddi değer kaybına uğramasını engellemeniz için doğru bakım kurallarını uygulamanız önemlidir. Renkli taşlı yüzük bakımı için dikkat edilmesi gereken ilk nokta ise, mücevherlerin ayrı ayrı muhafaza etmek. Diğer yandan renkli taşlı yüzüklerin bakımı sırasında kimyasal kullanımından kaçınmalısınız. Kimyasallar, yüzüğün rengini değiştirebileceğinden, temas ettirilmemesi gerekir.

 

 

 

Renkli Taşlı Yüzük Bakım Önerileri Nelerdir?

En beğenilen yüzük çeşitleri, renkli taşlarla bezenmiş olan yüzükler. Zarafeti ve tasarımlarıyla öne çıkan bu yüzük çeşitlerinde temizlik ve bakım konularında dikkatli olunması gerekir. Satın alındıktan sonra kullanılan altın renkli taşlı yüzük modellerinin doğru şekilde muhafaza edilmesi bir hayli önemlidir. Eğer takılarınızın kutularını kaybettiyseniz o zaman, mücevherlerinize uygun takılar kullandığınızdan emin olmalısınız.

Renkli Taşlı Yüzük Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Renkli taşlı yüzüklerinizi bir süredir kullanmadıysanız, tozlandığını düşünüyorsanız o zaman yapmanız gereken oldukça basit. Temiz bir sudan geçirmeniz, suda durulamanız yeterli. Sonrasında temiz bir havludan yardım alarak yüzüğünüzü kurulabilirsiniz. Biraz havalandırdıktan sonra da tekrardan aynı kutuda muhafaza etmeye devam edebilirsiniz. Renkli taşlı altın yüzük modelleri için bakım rutininde bu detaylar yeterli olacaktır.

Yüzüklerinizi kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar da vardır. Bunlardan ilki yüzüğünüze parfüm ve türevlerinin temas etmemesi gerektiğidir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldıysanız o zaman temiz bir suyla durulama yapabilirsiniz. Çünkü parfüm ve benzeri kimyasalların kullanımı yüzüğünüzün renginin bozulmasına yol açabilir. Renkli taşlı yüzük modellerinin kullanımı sırasında hasar almış da olabilir. Çatlama, kırılma gibi durumlarda beklemeden profesyonellerden destek almanız çok daha doğru olacaktır. Diğer türlü yüzüğünüzdeki kırılma, zamanla büyüyecektir.

Renkli Taşlı Yüzük Temizliğinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Renkli taşlı yüzüklerinizi daha uzun süre parlak ve ışıltılı kullanmak istediğiniz zaman, bakım ve temizliğini de doğru yapmanız gerekir. Yüzüğünüzdeki taşların doğal enerjisini korumanız, yıllarca ilk günkü gibi kullanmanız için daha titiz davranmanız gerekiyor. Temizlik işlemlerinde de kimyasallar yerine temiz su kullanmanız yeterli. Aynı zamanda sirkeden de destek alabilirsiniz. Temiz suyun altında beş dakika kadar olacak şekilde renkli taşlı yüzüklerinizi koruyabilirsiniz. Temizleme işleminin ardından da durulayıp kurutabilir, yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Buradaki esas nokta, renkli mücevherlerinizin daha büyük bir titizlik istediğini bilmenizdir. Böylece hem maddi hem de manevi bir değere sahip olan mücevherinize iyi bakmış olursunuz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!