Sevgililer Günü Ne Zaman? Nasıl Ortaya Çıktı?

Sevgililer Günü Ne Zaman? Nasıl Ortaya Çıktı?

Her duruma, mesleğe ve kişisel farklılığa özel günler mevcuttur. Farkındalık oluşturmak üzere belirlenen söz konusu günlerin pek çoğu tüm dünyada tanınarak çeşitli faaliyetlerle kutlanır. Hemen her yaş grubuna ve statüye göre kararlaştırılmış olan günlerin kiminde anma törenleri kiminde ise coşkulu etkinlikler yer alır. Bu sayede toplum üzerinde bilinç gelişimi sağlanabilir.

Dünya genelinde kutladığımız önemli ve özel günlerden biri, Sevgililer Günüdür. Birbirini seven iki insanın birlikteliğini çeşitli hediyeler ve etkinliklerle kutladıkları bu özel günün kabulü çok eski zamanlara dayanır. Peki, sevgililer günü tarihçesi hakkında neler biliyorsunuz? Sizce bu mühim ve anlam dolu günün kutlanma sebebi nedir? Haydi gelin, bu hikayeye Gülaylar ürünleri ile birlikte göz atalım.

Sevgililer Günü Ne Zaman? Nasıl Ortaya Çıktı?

Sevgililer Günü Hangi Olaydan Sonra Kutlanmaya Başlandı?

Roma azizlerinden biri olan Aziz Valentine, Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardım ettiği için idam cezası almıştır. Çünkü aziz imparatorun yasağını çiğnemiş ve bu sebeple kafası kesilerek öldürülmüştür. Valentine’nin idamı son derece geniş bir yankı uyandırmıştır.  Daha sonra azizin öldürüldüğü gün Papa Gelasius’un talimatıyla M.S. 496 senesinde Sevgililer Günü olarak ilan edilmiştir.

“Sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?” sorusunun cevabı olan aziz Valentine’nin fedakâr tavrıdır diyebiliriz. Çünkü evlilik gibi kutsal bir kurumun korunması adına kendini hiçe sayan aziz netice itibariyle ünü dünya çapına erişen bir günün doğuşunu sağlamıştır. Birbirinin hayatına acı tatlı pek çok güzel an katan çiftler sevgililer günüyle birlikte birbirlerine duydukları aşkı ve sevgiyi bir kez daha hatırlarlar.

14. yüzyılda Roma imparatorluğu yapan Kral Cladius, Roma adına savaşan askerlerin bütün dikkatini ülke savunmasına vermeleri gerektiğini düşünerek evliliği yasaklamıştır. Yani o dönemde evliliğin yasaklanma sebebi budur. Âşık olan Roma askerlerine sevdikleriyle evlenmeleri için Aziz Valentine’nin yardım ettiği bilinir. Gizlilik içinde yürüttüğü bu yardım açığa çıkınca kral Valentine’yi idam ettirmiştir.

Sevgiyi Derinden İfade Etmek için Mükemmel Bir Fırsat: Sevgililer Günü

Aziz Valentine için bir anma günü niteliği taşıyan sevgililer günü her yıl on binlerce çiftin aşklarını tazeledikleri unutulmaz bir günlerdendir. Hem Hristiyanlıkta önemli bir yeri olan aziz Valentine’nin adını yaşatmayı sürdürmek hem de sevilen kişiye olan duyguların tekrar ve tekrar dile getirilmesi bakımından söz konusu gün günümüzde de popülerliğini korumaya devam eder.

Bu anlam dolu gün, azizin hatırasına Valentine günü, Aziz Valentine günü gibi isimlerle de adlandırılır. Sevgililer günü hikayesi, her ne kadar buruk ve dramatik olsa da günümüzde büyük bir coşkuyla bugünü bekleyenlerin sayısı epey fazladır. Çünkü birbirine âşık çiftler sevgililer gününde aşklarını dile getirerek birbirlerine olan derin duygularını açığa çıkarırlar. Bu da aralarındaki bağı güçlendirir.

 

 

Eğer sevdiğinize sevginizi itiraf etmek gibi bir düşünceniz varsa yine bu önemli günü tercih edebilirsiniz. Böylece yeni bir birlikteliğe bu mühim günde adım atmış olursunuz. Özellikle kadınlar için sevgililer gününe özel jestlerin yapılması önemlidir. Kalp kazanmanın yollarından biri olan aziz Valentine gününü Gülaylar’daki ürünlerden biri sayesinde en iyi şekilde değerlendirerek sevdiğinize sürpriz yapabilirsiniz.

Özellikle Gülaylar’daki 14 Ayar Sarı Altın Trend Kolye veya 14 Ayar Sarı Altın Göz Figürlü Bileklik modelleri, sevgiliniz için iyi bir hediye seçimi olacaktır.

Sevgililer Günü Ne Zaman?

Bir fedakârlık hikâyesini yaşatma ve sevgiyi pekiştirme günü olarak ifade edebileceğimiz sevgililer gününde sevdiğinize manalı ve hoş sürprizler yaparak günü unutulmaz hale getirebilirsiniz. Sevginizi en güzel şekilde sevdiğinize sunacağınız “Sevgililer günü ne zaman?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu özel gün her yıl 14 Şubat’ta kutlanır. 2024’te sevgililer günü 14 Şubat Çarşamba gününe denk gelir. Gülaylar'ın sevdikleriniz için hazırlamış olduğu özel koleksiyon ürünlerini Sevgililer Günü Hediyeleri sayfasından kolayca keşfedebilirsiniz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!