Yakut Taşı ve Özellikleri Nedir?

Dünya üzerindeki en değerli taştan birisi yakut taşıdır. Çok nadir bulunan yakut taşı, değerli taşların efendisi olarak anılıyor. Genellikle kırmızı renkte olmasının yanı sıra ana vatanı Günay Asya ve Hindistan. Buna karşın Amerika ve Avrupa’da da yakut taşı çıkarılıyor. Toplamda dört farklı çeşidi olan yakut, genellikle renklerine göre ayrılıyorlar. Kızıl yakut, en çok tercih edilenlerden birisi ve çeşitleri arasında en pahalı olan yakut çeşidi. Sarı yakut ise Yahudiler ve Rumiler tarafından tercih ediliyor. Erzak lacivert bir rengine sahip olduğundan ötürü diğer yakutlardan ayrılıyor. Son olarak beyaz yakut da isminden de belli olduğu üzere, beyaz bir lacivert çeşidi olarak geçiyor.

Yakut Taşı ve Özellikleri Nedir?

Yakut taşı özellikleri ise birden fazla. Yaşam gücü taşı olarak bilinen bu taş, sertliği ve dayanıklılığı sebebiyle günlük olarak kullanılabiliyor. Yüzük, bileklik, kolye ve küpe gibi mücevherlerde sıkça yer veriliyor. En sert olan taşlar kategorisinde ikinci sırada yer alıyor. Bu da kırılma, parçalanma ve darbelere karşı oldukça dirençli olmasına yol açıyor. 

Yarı saydam, saydam ve opak bir taş olan yakut, mücevherlerde sıklıkla kullanılıyor. Çok eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de zarafeti ve zenginliği temsil ediyor. Göz kamaştırıcı taşlardan biri olmanın yanı sıra kadınların da hayallerini süslemeye devam ediyor.

 

 

 

Yakut Taşı ve Özellikleri Nedir?

Yakut Taşının Faydaları Nelerdir?

Yakut taşının genel özellikleri gibi faydaları da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Geçmişten günümüze kadar taşınan bu değerli taş da pek çok faydayla karşınıza çıkıyor. Oldukça güçlü olan yakut için çeşitli kaynaklarda, farklı inanışlara yer veriliyor. İnsan bedenine olumlu yönde etkisi olduğu düşünülürken kişinin etrafını saran negatif enerjilerden de koruyor.

Kişinin yorgun görünümünü ortadan kaldıran bu değerli taş, mücevher olarak kullanıldığı zaman kadınların kendilerini daha özgüvenli hissetmelerini sağlıyor. Özel bir günde, gözlerin sizin üzerinizde olmasını, akılda kalıcı olmanızı kolaylaştırıyor. Pek çok kadının mücevher koleksiyonunun olmazsa olmazlarından biri olmasının yanında pozitif düşüncelerle buluşmayı sağlıyor.

Yakut taşı faydaları için söylenen birçok bilgi mevcut. Eski zamanlardan beridir insanlar yakut taşının kırmızı rengin yüksek enerjisini, insanlara aktardığı düşünülmektedir. Bu yüzden kişinin yakut ile tasarlanmış bir mücevher takmasının pek çok faydasının olduğu söylenmektedir. Kişinin yaşayabileceği olumsuzluklardan koruyan, zarafeti ve canlanma etkisini ortaya çıkaran doğal yakut taşı, takılarla da farkını öne çıkarıyor.

Yakut Taşı ve Özellikleri Nedir?

Yakut Taşı Nasıl Kullanılır?

Etkileyici bir görünüme sahip olan yakut taşının özellikleri gibi nasıl kullanıldığı da araştırılıyor. Yakut taşından üretilen mücevherleri, daha özenli ve hassas bir şekilde kullanmak gerekir. Yakut takıların bakım ve temizlikleri konusunda özen göstermek şart. Bu yüzden değerli taşlarda olduğu gibi yakut taşında da belirli aralıklarla doğru temizleme yöntemleri ile temizlik yapılmalı. Kimyasallardan uzak durarak temizlediğiniz takınızı, diğer mücevherlerden ayrı bir kutu içerisinde muhafaza etmelisiniz.

Yakut taşı fiyatları ise pek çok kritere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Berraklığı, parlaklığı, rengi gibi detaylara göre yakut taşı fiyatı da değişiyor. Hatta yakutun sertlik değeri, büyüklüğü ve ağırlığı da fiyatlandırma üzerinde etki sahibi. Sizler bu noktada doğru seçimler yaparak size en uygun olan yakut taşını satın alabilirsiniz. Kendinizi mutlu etmek ve sevdiklerinize hediye almak istediğinizde de farklı pek çok yakut takı ile karşılaşabilirsiniz. Her tarza ve beğeniye uyum sağlayan, bütçe dostu yakut taşı takıları arasından seçim yapabilirsiniz.

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!