Safir Taşı ve Özellikleri Nedir?

Safir Taşı ve Özellikleri Nedir?

 

İletişim taşı olarak bilinen safir taşının anlamı, “mavi” olarak bilinir. Bazı kaynaklarda isminin Satürn gezegeni ile ilişkisinin olduğuna değinilmektedir.En kıymetli ve en değerli mavi taş olan safir taşı, mükemmel bir renge sahiptir. Renginin yanı sıra dayanıklılığı, sertliği ve parlaklığı dolayısıyla en çok sevilen taşlar arasında yer alır. Saydam olabileceği gibi yarı saydam olacak şekilde de karşınıza çıkabilir. Benzersiz bir parlaklığa sahip olmasının temel sebeplerinden birisi ışığı yansıtma kapasitesiyle alakalıdır. Kolye, yüzük, bileklik gibi pek çok takıda kullanılabilen safir taşı özellikleri ile takıların değerini arttırır. Bu yüzden geçmişte olduğu gibi günümüzde de safir taşını takanların zenginlik ve zarafetle bağdaştırıldığı bilinir. Özel günlerde olmazsa olmazlardan biri olarak da safir takılar öne çıkarılır.

Diğer taşlara göre daha pahalı olan safir taşı parıltısı ve görüntüsüyle de bir hayli etkileyici. Bilgelik taşı olarak bilinen bu özel taşın sağlığı temsil ettiğine de inanılır. Hem koyu hem açık tonu olan safire, koyu ise erkek safir, açık tonlu ise dişi safir deniliyor.

 

Safir Taşının Faydaları Nelerdir?

Safir taşı özelliği ile bir hayli ön plana çıktığı gibi faydalarıyla da sıklıkla tercih ediliyor. Mitolojilerden, efsanelerden ve toplumdan edinilen bilgilerle, pek çok faydasının olduğunu söylemek mümkün. Bir inanışa göre safir taşının iletişimi güçlendirdiği düşünülüyor. Aynı zamanda kişinin negatif enerjilerden uzaklaşmasını sağladığı biliniyor. Genel olarak incelendiği zamansa safir taşının faydaları renklerine göre değişiklik gösteriyor.

 

 

Mavi safir taşı kişinin cesaretini artırmasıyla öne çıkıyor. Kişinin motivasyon kazanması, sakin ve huzurlu hissetmesi üzerinde de bir hayli etkili. Diğer yandan çiftlerin birbirlerine karşı daha sevgi dolu olmasını sağladığı ile ilgili söylentiler mevcut. Safir taşı, nazar gibi kötü enerjilerden korunmak amacıyla da kullanılıyor. Bu yüzden pek çok kişi safir bileklik gibi takıları sürekli olarak kullanıyor. Uğursuzluktan, kötü şanstan korunma gibi amaçlarla takıldığı da biliniyor. Kişinin talihini ve şansını arttırdığı düşünülüyor. Buna benzer daha birçok olumlu etkisinin olduğuna da inanılıyor.

Safir Taşı ve Özellikleri Nedir?

Safir Taşı Nasıl Kullanılır?

Değerli bir taş olarak görülen mücevherlerden birisi safir, özellikleri ve faydalarıyla öne çıkıyor. Çok eski zamandan bu yana da sürekli olarak kullanılmaya devam ediliyor. Pek çok kişi de safir taşı nasıl kullanılır şeklinde sorular soruyor. Kişi üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülen bu taşı, yanınızda taşıyabileceğiniz gibi mücevherlerde de tercih edebilirsiniz. Safir taşlı yüzük, kolye ve bileklik gibi modelleri inceleyebilirsiniz. Ancak tercih ettiğiniz safir taşlı takının gerçek olduğundan emin olmalısınız. Gerek olduğunu anlamak için de bazı detaylara dikkat etmenizde fayda vardır. Bu konuda bilirkişilerden destek alabilir, detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.

Safir taşı fiyatı konusunda bilgi vermek gerekirse de fiyatlar, taşın sertliğine, büyüklüğüne ve yoğunluğuna göre değişiyor. Bu yüzden safir taşlı takılar da farklı şekillerde fiyatlandırılıyor. Safirin kesimine, işçiliğine göre fiyatlar belirleniyor. Mücevherlerin hazırlanması sırasında pırlanta ve altın detaylarının bulunması da fiyatları etkileyen unsurlar arasında. Sizler de tüm bunları gözden geçirerek size en uygun olan seçeneği bulabilirsiniz. Safir takılar da farklı bütçelere uyum sağlayacak seçeneklere ayrılıyor. Kendinize ve sevdiklerinize almak istediğiniz safir kolye, bileklik ve yüzük modellerini bütçenizi aşmadan satın alabilirsiniz.  

Close İcon

Sepetim

Ücretsiz Sigortalı Gönderim !

Toplam Tutar

0

Toplam İndirim Tutarı

0

Ürün İndirimi

0

Kargo

Ücretsiz

Ödenecek Tutar

0

SEPETE GİT

E-Bültenlerimize kayıt olun, yenilikleri ve fırsatları önce siz keşfedin!